Een vliegende start binnen Hilti

Een tweejarig programma voor ambiteuze topstudenten die een vliegende start willen maken! 

Binnen dit traject ben jij werkzaam in de rol van Accountmanager. Naast de reguliere werkzaamheden, volg je diverse ontwikkelmodules en krijg je extra begeleiding. Na het programma stroom je uit in de rol van Senior Accountmanager of een andere rol. Dit kan binnen Hilti Nederland, of een buitenlandse vestiging.

"Eigen initiatief en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden voor succes."

Inhoud van het tweejarige programma

Eerste 12 maanden: de pioniersfase 
De eerste twaalf maanden staan in het teken van kennismaken met Hilti als bedrijf en jouw ontwikkeling in de rol van Accountmanager. De nadruk ligt op het leren kennen van jouw salesgebied, het ontwikkelen van commerciële vaardigheden en het opbouwen van kennis van onze producten en toepassingen.  

Net als alle werknemers van Hilti start je in de Hilti Sales Academy. Gedurende dit intensieve onboardings-traject worden er handvatten aangereikt zodat je steeds zelfstandiger jouw taken kunt uitvoeren. Naast de diverse trainingen voor alle starters, volg jij later in het jaar een externe training op basis van jouw wensen en behoeften.

Je leert veel mensen kennen binnen de organisatie. Zo loop je in het eerste jaar mee met andere afdelingen op kantoor. Omdat je veel kunt leren van oud-deelnemers, word je twee keer per jaar uitgenodigd voor informele alumni-events. Zo groeit jouw Hilti-netwerk razendsnel!

 

Laatste 12 maanden: klaarstomen voor de volgende stap

In jaar twee doe je ook mee aan het Hilti Outlast-programma. Met andere collega’s vorm je een projectteam en ga je aan de slag met een actuele uitdaging binnen de organisatie. Diverse trainingen, gericht op project-management-, Excel- en presentatievaardigheden helpen jou richting een succesvolle eindpresentatie. Je strijdt tegen andere projectteams voor de winst en voorziet de directie van Hilti Nederland van advies.

Ook in jouw tweede jaar leer je volop van anderen: Je werkt samen met een collega van de marketingafdeling aan de lancering van een nieuw product. Ook neem je wederom deel aan de informele alumni-events.

Begeleiding en ontwikkeling

De juiste begeleiding zorgt voor een constante focus op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens jouw gehele deelname krijg je begeleiding van diverse personen binnen de organisatie.

 • Mentor
  Met jouw leidinggevende heb je wekelijks 1-op-1 gesprekken over jouw voortgang en ontwikkeling. Gedurende het jaar vinden er ook trimestergesprekken, teammeetings, meeritten, business updates en een jaarlijks ontwikkelgesprek plaats. 
 • Buddy
  Een (Senior) teamgenoot helpt jou met de dagelijkse uitdagingen in het werk als Accountmanager.  
 • Coach
  Onze Field Coach gaat met jou mee op klantbezoek en voorziet je gedurende de dag van tips en feedback.  
 • Trainer
  Gedurende het eerste jaar helpt de Sales Trainer jou de theorie in de praktijk te brengen. 
 • Sponsor
  Eén van onze Commercieel Directeuren is aanwezig bij de trimestergesprekken, het voortgangsgesprek en jouw jaarlijkse eindpresentatie.  
 • Coördinator
  Je wordt gekoppeld aan een Programmamanager. Hier kun je altijd terecht met inhoudelijke vragen over het programma. 
 • Sparringpartner
  Op eigen initiatief kun je contact opnemen met de aan jou gekoppelde programma-alumni, bijvoorbeeld om carrière-advies te vragen. 

Beoordeling

Zowel het eerste als het tweede jaar sluit je af met een eindpresentatie voor jouw Sponsor, Mentor en Coördinator. Je blikt terug op jouw persoonlijke- en commerciële ontwikkeling. Je kijkt alvast vooruit naar de mogelijke volgende carrièrestap binnen Hilti: Wat past bij jou? Op basis hiervan kunnen jouw ontwikkelpunten worden bepaald. De eindpresentatie vormt ook een evaluatiemoment, waarin wordt bepaald of je door mag naar het volgende jaar. Deze  beoordeling vindt objectief plaats op basis van vastgestelde beoordelingscriteria, in lijn met de algemene ontwikkelcyclus binnen Hilti. 

 ‘’De eindpresentatie na 12 en 24 maanden bepaalt jouw persoonlijke ontwikkelplan.’’

 

Voorwaarden voor deelname

Vereisten

 • WO-masterdiploma en maximaal twee jaar werkervaring
 • Voldoende behaald resultaat voor extern assessment
 • Aantoonbaar ambitieuze en ondernemende instelling

Pre’s

 • Commerciële ervaring of aantoonbare commerciële affiniteit
 • Buitenlandervaring of internationale ambitie

Instroom in een nieuwe rol is gekoppeld aan het jaarlijkse investeringsplan binnen Hilti en zal in principe per 1 januari van het nieuwe jaar van kracht worden.
Ben je geintresseerd? Wij maken graag kennis met jou!

''Bij Hilti bouw ik elke dag aan mijn eigen ontwikkeling. Eigen verantwoordelijkheid nemen en hierbij de juiste begeleiding krijgen gaan heel goed samen.
Ik heb als trainee het beste uit mezelf kunnen halen en het Hilti traineeship heeft vele deuren in mijn carriere geopend.''

- Koen, Accountmanager