STIMULEREN VAN FLEXIBILITEIT

“We maken de klanten enthousiast en bouwen aan een betere toekomst.” Deze belofte is het kloppende hart van onze bedrijfscultuur en de drijvende kracht achter onze toewijding aan het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten en diensten. Met betrekking tot onze klanten besteden we belangrijke inspanningen en middelen aan het vinden van nieuwe oplossingen voor efficiëntere werkmethoden. Met betrekking tot onze teamleden zijn we dan weer trots op onze reputatie als een Great Place to Work

 

Om voor alle werknemers de best mogelijke omgeving te creëren houden wij onze interne methoden regelmatig onder de loep. Dit is onze manier om wie zijn tijd, energie en expertise in het succesvol helpen van klanten stopt te belonen. Iedereen haalt er voordeel uit. Bekijk onze flexibele werkoplossingen en ontdek hoe ze onze teamleden ondersteunen bij het vinden van een goed evenwicht tussen hun privéleven en hun Hilti-carrière.
 

“Wij bieden flexibele oplossingen die onze teamleden de mogelijkheid geven hun werk op een flexibele manier uit te voeren, zodat ze ook hun eigen noden kunnen vervullen.”
Sabine Krauss, hoofd Global Human Resources

 

Bekijk onze flexibele werkoplossingen en ontdek hoe ze onze teamleden ondersteunen bij het vinden van een goed evenwicht tussen hun privéleven en hun Hilti-carrière.

MIJN WERKTIJD

Om aan hun noden te voldoen kunnen onze werknemers de contractueel overeengekomen werkuren op een flexibele manier organiseren. Dit zorgt voor een grotere flexibiliteit - voor zowel teamleden als bedrijf. 

 

“Hallo, ik ben Emma van het juridische team in het VK en ik wil graag vertellen hoe Hilti mij ondersteunt in het zorgen voor mijn jonge zoontje.”

MIJN VRIJE TIJD

Bij Hilti bieden we teamleden een raamwerk voor het nemen van vrije tijd. Dit kan over een paar dagen vrijaf op korte termijn gaan Of over langere periodes voor het vervullen van persoonlijke wensen (sabbatperiode, verlengd ouderschapsverlof).

“Hallo! Ik ben Étienne, Business Coach in Zwitserland. Ik zou graag met u delen hoe Hilti me steunde toen ik besliste om vrije tijd te nemen in de vorm van een sabbatjaar.”

MIJN FAMILIETIJD

Mogelijk wil iemand wat meer vrije tijd na de geboorte van zijn of haar kind; iemand anders moet er mogelijk even tussenuit om voor de ouders te zorgen. Hilti biedt werknemers de flexibiliteit die ze nodig hebben om veranderingen in hun familiale omgeving te beantwoorden; dat kan in de vorm van een wijziging van werkuren, onbetaalde afwezigheid of extra verlofdagen.
 

“Hoi! Ik ben Anne van de juridische afdeling in de VS en ik wil graag vertellen over hoe Hilti me steunde toen mijn eerste kind geboren werd.”

MIJN WERKPLAATS

Niet alle functies en activiteiten vereisen de voortdurende aanwezigheid op kantoor van werknemers. Door oplossingen zoals telewerken en thuiskantoor zorgen wij voor een grotere vrijheid: zo kunnen deze taken ook elders uitgevoerd worden.

“Hallo”! Ik ben Ximena en ik ben marketing manager op onze hoofdzetel in Liechtenstein. Als moeder waardeer ik het dat Hilti me heel wat flexibiliteit en steun geeft: wanneer nodig kan ik van thuis werken en ik kan mijn taken naargelang mijn gezinssituatie organiseren.

MIJN PENSIOEN

Na jaren van intensieve tewerkstelling kunnen prioriteiten veranderen. We hebben een aantal opties voor werknemers die zich in de pensioenfase van hun carrière bevinden.

“Hallo! Ik ben Ady van Sales in het VK. Ik zou graag vertellen over hoe ik kon blijven werken in een job waar ik van hou, in plaats van met pensioen te gaan.”

Wat we doen

Ontdek wat wij als bedrijf doen om Diversiteit en Inclusie in onze dagelijkse activiteiten te verweven.