Werken in een technische omgeving

Innovatie zit in ons bloed. Onze engineers dagen zichzelf continu uit om innovatieve, veilige en productieve oplossingen te vinden.

Wij hebben de meest uiteenlopende technische functies: van adviesverlening op de bouwplaats tot het ontwikkelen van software of werken aan producten in onze R&D-innovatiecentra. Er zijn diverse specialisaties mogelijk: van mechanica en optica tot chemie of metaal en van brandwerende producten en ankers tot corrosie- of seismische eigenschappen.

Wat je vakgebied ook is, je speelt een belangrijke rol bij soms wel heel spectaculaire projecten, waarbij in technisch opzicht het uiterste van je wordt gevraagd. Je hebt daarom sowieso een sterke technische achtergrond nodig. Misschien nog wel belangrijker is je ambitie om te leren en de mate waarin je in staat bent om complexe ontwerptechnische concepten te combineren met goede sociale vaardigheden. Onze producten zijn tenslotte bedoeld voor mensen en persoonlijke betrokkenheid is daarbij een essentiële factor.

Mensen staan voorop

Er zit altijd een technische kant aan werken bij Hilti. Maar zelfs in onze technische banen gaat het om meer dan techniek. Je hebt deels een adviserende rol. Het beste van twee werelden in de praktijk: je werkt in een van de meest innoverende omgevingen en je bouwt tegelijkertijd een relatie op met enthousiaste klanten.

Onze technici worden meestal al in een heel vroeg stadium bij een project betrokken. Zij zijn de link tussen de behoeften van klant en ons productontwerp en vertalen deze zaken weer door naar marketing en sales. Bouwprojecten en onverwachte uitdagingen gaan altijd samen. Standaardproducten blijken vaak ontoereikend. In zo'n geval gaan onze field engineers in overleg met klant en aannemer op zoek naar een oplossing op maat.

Vervolgens zorgen onze R&D-mensen en softwareontwikkelaars voor de concrete uitwerking.

Bij Hilti krijg je vanaf het eerste begin veel verantwoordelijkheid. Boek je consequent goede resultaten, dan geef je voor je het weet leiding aan je eigen team. En al die tijd werk je in een dynamische omgeving samen met mensen met de meest uiteenlopende talenten. Iedereen is uniek, maar iedereen deelt dezelfde ambitie om een betere toekomst mogelijk te maken.

“Wat ik zo geweldig vind, is dat mijn werk niet alleen maar technisch is. Goed plannen en omgaan met mensen, dat hoort er ook bij. De bedrijfscultuur is geweldig. Uitdagend, ja, maar vooral ook heel vriendelijk en uitnodigend. Teamwork is superbelangrijk en er wordt goed geluisterd naar jouw ideeën.”

Andreas Bong, hoofd Corporate Research and Technology

Laat zien dat je wilt leren en wij zorgen goed voor je

Uiteraard kunnen we alleen van jou verwachten dat je spraakmakend innovatief bent, als we je daarvoor de beste opleiding geven in een inspirerende omgeving. Je krijgt alle kennis en steun die je nodig hebt om uit te blinken. Je wordt bijgestaan door een coach zodat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Ons evaluatieproces is grondig. Iedereen wordt jaarlijks gescreend aan de hand van een carrièretraject. Zo komen we te weten hoe we je kunnen laten groeien met nieuwe kansen en uitdagingen. Zie het als een manier om je skills uit te breiden, je ambitie te voeden en nieuwe deuren te openen.

High performers groeien bij Hilti, als ze dat willen tenminste, heel snel door naar een leidinggevende functie. Bij ons wordt 80% van onze managementfuncties ingevuld met interne kandidaten, wat aangeeft hoe we onze eigen mensen waarderen.

Verschillende manieren om te innoveren

Ons technisch model steunt volledig op teamwork. Dat is precies waarom het werk zo leuk en dankbaar is én waarom teamwork zo belangrijk is. 

Binnen onze technische banen onderscheiden we drie hoofdfuncties. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past. Zo kun je als field engineer samen met klanten aan de slag op de bouwplaats. Is R&D meer jouw ding? Als R&D engineer werk je aan het ontwikkelen van onze innovatieve oplossingen. Of zit je het liefst in de software? Word dan softwareontwikkelaar bij ons en maak zo het werk van onze klanten weer een stukje eenvoudiger en veiliger.

Hierna volgt meer informatie over deze functies.

Field Engineer

Dit is een adviserende rol. Je werkt op de bouwplaats samen met ontwerpers en architecten, maar ook met aannemers en bedrijfsleiders. Jouw functie is een van de belangrijkste functies bij Hilti. Jij bent de schakel tussen design en sales en maakt plannen realiteit. Jij stemt behoeften en bouwvoorschriften op elkaar af en vindt een oplossing voor eventuele problemen.

• Je wordt al vroeg bij de ontwerpfase betrokken en versterkt onze rol door duidelijk te maken wat de oplossingen van Hilti kunnen betekenen. Van onze verankerings- en bevestigingssystemen tot het gereedschap en de software die daarmee samengaan.

• Je helpt de ontwerper bij het tot leven brengen van het ontwerp voor de bouw- en productteams (aannemers, marketing en sales).

• Je zal creatief moeten zijn. Voor deze baan is geen handleiding. Elk groot bouwproject heeft zo zijn eigen specifieke uitdagingen. Je moet dus snel kunnen schakelen en niet bang zijn om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen voor onverwachte complicaties.

• Je hebt bij voorkeur een achtergrond in civiele techniek, bouwkunde of werktuigbouwkunde en dat komt goed van pas. Net zoals ervaring in de architectuur. Maar wat wij vooral willen, is dat je bereid bent om te leren en dat je het technische goed kunt combineren met het sociale.

Bekijk onze functies voor Field Engineers

Research & Development Engineer (internationaal)

R&D is de drijvende kracht achter ons bedrijf. R&D zit in ons bloed. Door continu te innoveren blijven we onze concurrenten voor. Daarom investeren we jaarlijks meer dan 6% van onze omzet in het zoeken naar nieuwe oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld diamantsystemen, meetgereedschap, brandwerende technologie, ankers en ga zo maar door.

• Je werkt met de meest geavanceerde technologie en je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid.

• Je maakt deel uit van een erg divers R&D-team bestaande uit pas afgestudeerden en ervaren collega’s. Sommige mensen zijn gespecialiseerd, anderen hebben een bredere expertise.

• Zijn jouw ideeën hun tijd ver vooruit? Dan zorgen wij dat we er octrooi op krijgen en ontwikkelen we die ideeën verder tot de innovaties van de toekomst.

• Je bent betrokken bij de ontwikkeling van producten tijdens hun hele levenscyclus, met tastbare resultaten bij elke stap. Dit geeft je het gevoel dat je iets hebt bereikt. Je weet hoe de wereld wordt opgebouwd.

• Je speelt een rol bij elke stap in het proces: productie, operationele aspecten, logistiek, projectmanagement, marketing en sales.

• Je werkt rechtstreeks samen met klanten en productievestigingen over de hele wereld. Jij bent de schakel tussen de theorie en praktische toepassing van onze producten.

• Je werkt in een organisatie met de beste R&D-faciliteiten in Schaan (Leichtenstein), Kaufering (Duitsland), Shanghai (China) en Irving (Texas), voorzien van de modernste technologie voor simulaties en tests.

Bekijk onze functies voor R&D Engineers

Software Engineer (internationaal)

Als software engineer help je bij het creëren van softwareoplossingen waarmee wij ons kunnen onderscheiden.

• Je zorgt ervoor dat onze klanten onze software op de juiste manier gebruiken. Dit kan zijn door uitleg te geven, door handleidingen op te stellen of door middel van troubleshooting.

• Je houdt je bezig met meer dan techniek in deze functie: je hebt ook goede communicatieve en sociale vaardigheden nodig. Een belangrijk onderdeel van het werk is dat je pure code vertaalt in een concrete toepassing voor de klant.

• Je spreekt niet alleen onze klanten rechtstreeks aan, maar ook onze product- en marketingteams. Jij weet wat iedereen nodig heeft en hoe de software moet worden geïnterpreteerd voor al deze verschillende partijen.

• Je werkt aan geweldige producten, zoals oplossingen voor het berekenen van de belasting, toleranties en wapening.

• Je helpt ook bij het ontwikkelen van bepaalde testsoftware die we in onze R&D-faciliteiten gebruiken. Daarbij werk je samen met externe onderzoeksinstellingen en universiteiten.

• Je waakt over de evolutie van producten, van project tot project en van update tot update, en zorgt ervoor dat nieuwe voordelen goed worden benut. 

• Je bent afgestudeerd in software- of computer-engineering, computer-, wis- of natuurkunde, of statistiek. Maar vooral je bereidheid om te leren is belangrijk en je moet in staat zijn om technische zaken uit te leggen aan mensen die meer op hun gemak zijn met een schetsboek of boormachine.  

Bekijk onze functies in software-engineering