Werken in sales

De meeste mensen beginnen bij Hilti als accountmanager. Het is de beste introductie in het bedrijf omdat je een-op-een in de praktijk leert hoe onze samenwerking met trouwe klanten werkt en hoe je sterke relaties met ze opbouwt. Belangrijk, want dat is de basis van ons succes.

Bij sales krijg je een spannende 'hands-on' functie waarin je de vele innovaties van Hilti kunt delen met bedrijven van verschillende omvang. Je zorgt ervoor dat lokale projecten goed verlopen en de kans is groot dat je betrokken bent bij één van de prominente bouwprojecten waar Hilti wordt gebruikt. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om commerciële gebouwen, milieutechnische projecten, faciliteiten voor de wetenschap of stadions.

 

Wat vrijwel zeker is; je bent onderdeel van technische hoogstandjes en komt daarbij allerlei soorten mensen tegen. Van bouwvakkers tot projectmanagers en bedrijfsleiders.

In een verkoopfunctie heb je alle mogelijkheden om te werken aan je carrière en resultaten te boeken. De meeste mensen kiezen ervoor om in sales te blijven omdat het leuk en dankbaar werk is. Mocht je toe zijn aan nieuwe uitdagingen, dan kun je andere onderdelen van het bedrijf gaan ontdekken.

Verkopen, maar dan anders

Ons verkoopmodel steunt op professionele adviesverlening. In het wilde weg rondbellen, daar doen wij niet aan.

Het is jouw taak om nieuwe contacten te leggen met klanten die aangeven daarin geïnteresseerd te zijn. Nog belangrijker is het om de relatie met bestaande klanten verder te verstevigen en uit te bouwen. De meeste klanten kennen onze producten al en zijn concreet geïnteresseerd. Jij geeft demonstraties van de meest vernieuwende oplossingen. Je verkoopt onze geavanceerde state-of-the-art software en alle diensten en nazorg waar de naam Hilti voor staat.

Sommige van onze beste mensen hadden nog nooit eerder een verkoopbaan gehad, laat staan dat ze ooit in de bouwsector dachten te gaan werken. Maar met hun energie, durf, scherpe geest en competitieve instelling bleken ze  geknipt voor deze rol.

 

“Hoe kan ik nou een boormachine verkopen? Ik heb in mijn hele leven nog nooit een boormachine in handen gehad! Dat dacht ik toen ik bij Hilti begon. Maar het gaat om meer dan dat. Het gaat erom dat je je sterke kanten verder ontwikkelt en dan word je vanzelf beloond voor het goede werk dat je doet.”

James, medewerker klantenservice (Sales)
 

We leiden je op, we dagen je uit en we belonen je

Bij Hilti werk je bij een groot bedrijf, dat heeft veel voordelen. Tegelijk heb je de zelfstandigheid alsof je bij een veel kleinere organisatie werkt. We geven je van meet af aan veel verantwoordelijkheid en krijgt alle ruimte voor eigen initiatief.

Tijdens de sollicitatieprocedure nemen we je mee op een ‘field ride’ om je een dag uit het leven van onze salesteams te laten zien. Je weet dan meteen met wat voor kaliber collega’s je te maken krijgt en wat zij allemaal doen voor onze klanten.

Wij hanteren de hoogste normen en dat geldt ook voor onze opleidingen. Wij bezorgen je alles wat je nodig hebt om te slagen in jouw rol; van een auto vol spullen tot de nieuwste CRM-software.

De meeste training krijg je 'on the job'. Maar je begint met een intensieve introductiefase om kennis te maken met de normen en waarden, de strategie en de cultuur van Hilti. Zodat je daarna goed voorbereid in contact komt met onze klanten en producten.

Voor je harde werk word je goed beloond met royale incentives en je krijgt de beste opleidingen. Verder krijg je een coach en alle persoonlijke aandacht om carrière te maken. Als je consequent goed presteert, goed samenwerkt en je maximaal inzet, kun je bij Hilti heel snel doorgroeien naar een leidinggevende functie. Veel van onze accountmanagers bereiken hun eerste managementfunctie als ze tussen de 25 en bijna 30 zijn. 80% van onze managementfuncties vullen wij in met interne kandidaten.

We hebben dan ook een heel grondig evaluatieproces: bij ons wordt iedereen jaarlijks gescreend aan de hand van een carrièretraject. Zo komen we te weten hoe we onze mensen kunnen laten groeien met nieuwe kansen en uitdagingen. Het is een manier om je skills uit te breiden, je ambitie te voeden en nieuwe deuren te openen.

Relaties met klanten vanuit verschillende functies

Je maakt deel uit van een team, het salesteam. Ons verkoopmodel steunt op teamwork. Dat is precies waarom het werk zo leuk en dankbaar is. 

Accountmanagers werken direct met klanten op de bouwplaats, in een Hilti Center gaan zelfstandige verkoopadviseurs voor lokale klanten op zoek naar oplossingen en customer service representatives geven bij onze klantenservice deskundig advies.

Hieronder meer over wat deze functies inhouden

Accountmanager

Een adviserende verkoopfunctie waarin je werkt op basis van je relatie met professionals in de bouw, die de beste producten willen van een merk dat ze kennen en vertrouwen.

• Je hebt je eigen klanten, onder wie projectontwikkelaars en de vaklui die op een bouwplaats aan het werk zijn of die aan een bepaald project werken.

• Je hebt veel zelfstandigheid. Je werkt samen met klanten in het veld en je regelt je eigen agenda.

• Je krijgt van ons een auto met daarin de nieuwste technologie om producten te demonstreren. Wij vertrouwen erop dat jij doet wat nodig is om resultaat te boeken.

• Je krijgt van ons een bepaald vakgebied toegewezen, bijvoorbeeld de installatie of aannemerij. Je bent binnen de kortste keren specialist in de producten en toepassingen voor jouw vakgebied.

• Je krijgt alle kansen om aan je carrière te werken. Jouw functie groeit mee met alle producten die wij introduceren. Elk jaar brengen wij 60 stuks gereedschap, diensten en softwareoplossingen uit. Er valt dus altijd wel iets nieuws te leren.

• Met hard werken, goede prestaties en de wil om te slagen, klim je snel op de carrièreladder.

Bekijk onze functies voor accountmanagers

 

Zelfstandig verkoopadviseur in Hilti Center

In deze functie zorg je voor een Hilti Center-retaillocatie. Je bedient lokale klanten en vaklui die meteen een bepaald product nodig hebben. Het kan hier gaan om kleine en grote accounts, van kleine zelfstandigen tot grote bouwbedrijven.

• Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw eigen Hilti Center. Je hebt dus de flexibiliteit en vrijheid om je eigen beslissingen te nemen. Wil je workshops of demonstratiedagen organiseren? Dan kan dat. Heb je andere ideeën om de verkoop aan je lokale klanten te verbeteren? Kom maar op.

• Je weet alles over de volledige productcatalogus van Hilti en dat opent deuren voor de toekomst. Als je hulp nodig hebt bij een specifiek productgebied, dan kun je altijd terugvallen op je team.

• Het is alsof je je eigen bedrijfje runt. Je moet dus de instelling van een ondernemer hebben en je plukt dan de vruchten van al je proactieve werk.

Bekijk onze functies in een Hilti Center

Customer Service Representative

In deze functie zorg je voor een aantal kleine tot grote bedrijven. Jij bent de Hilti-medewerker bij wie een aantal klanten altijd terecht kan. Het is jouw taak om klaar te staan voor alles wat deze klanten nodig hebben. Jij geeft de relatie met elke klant een persoonlijke touch.

• Jouw werk houdt ook in dat je telefoontjes aanneemt van klanten die technisch advies willen over specifieke producten of advies voor een bepaald probleem op de bouwplaats. Hiervoor word je goed opgeleid. Jij pakt elk probleem dus vol vertrouwen aan en geeft advies over zaken die je van haver tot gort kent.

• Je bespreekt proactief  nieuwe producten of aanbiedingen om de klanten optimaal te kunnen bedienen. Ook hiervoor krijg je regelmatig training.

• Alles draait om het aanknopen van vaste relaties, waarbij je je productkennis gebruikt om altijd de beste oplossing te vinden voor de klant.

Bekijk onze functies in de klantenservice