Hilti en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als je iets kunt bijdragen aan een betere wereld, dan heb je vaak meer plezier in je dagelijks werk. Daarom moedigen we onze medewerkers aan om deel te nemen aan onze MVO-activiteiten. Kom van je stoel en rol je mouwen op!

Dit zijn een paar voorbeelden van waar onze mensen zich bezighouden:

Habitat for Humanity: zet je werk een paar dagen in de wacht en bouw huizen voor daklozen of mensen die zelf nooit de financiële middelen zullen hebben om een huis te kopen of te huren. Je maakt deel uit van een team dat palen zet, muren metselt, het dak legt en persoonlijk de sleutel overhandigt aan de nieuwe huurders.

 

Day of Caring: je spendeert een dag bij een voedselbank of dierenasiel, je brengt maaltijden rond of je zorgt voor een betere omgeving. Dit kan van alles zijn; van het verven van een hek tot het repareren van een schommel in een speeltuin. Of je neemt de zorg over voor ouderen. Of je gaat naar een school en geeft daar uitleg aan meisjes over werken in de bouwsector. Kortom, voor iedereen is er iets waar je hart sneller van gaat kloppen.

Building in Bamboo: neem deel aan ons team dat onderzoek doet naar veilige en efficiënte manieren om huizen van bamboe te bouwen voor mensen in ontwikkelingslanden. Dit project valt onder onze campagne voor betere levensomstandigheden. Met ons gereedschap en onze expertise kunnen wij zo iets doen voor duurzame bouwprojecten.

Hilti Foundation – projecten die hoop geven

De Hilti Foundation werd in 1996 opgericht met het doel om mensen in moeilijke omstandigheden te ondersteunen en te helpen een onafhankelijk, zelfstandig leven op te bouwen. De Hilti Foundation geeft steun aan duurzaamheidsprojecten in diverse sectoren over de hele wereld. Na de aanvangsfase moeten deze projecten zichzelf kunnen bedruipen en kwantificeerbare en reproduceerbare resultaten opleveren.

De Hilti Foundation wordt gefinancierd door de Martin Hilti Family Trust en de Hilti Group, die 2% van de jaarlijkse winst doneren aan projecten onder de hoede van de Foundation. Het is zo een directe bijdrage van onze medewerkers die verantwoordelijk zijn voor ons succes. De Hilti Foundation is actief op verschillende terreinen, van cultuur en betaalbare woningen tot hulpverlening, onderwijs en 'sociaal ondernemerschap'. Deze brede aanpak weerspiegelt de enorme diversiteit die binnen de Hilti Group aanwezig is: 30.000 medewerkers uit allerlei culturen en taalgebieden ter wereld.

De Hilti Foundation, de Martin Hilti Family Trust en de Hilti Group organiseren deze projecten om mensen die het minder goed hebben te ondersteunen en om te laten zien wat we samen kunnen bereiken als we kansen grijpen. Deze projecten zijn bedoeld om hoop te creëren. Soms is er maar een klein stapje nodig om mensen, gezinnen en hele maatschappijen op een duurzame manier vooruit te helpen. 

De medewerkers van Hilti zetten zich overigens niet alleen in voor de projecten van de Foundation, ze doen dat ook voor de diverse projecten die de lokale onderdelen van Hilti in eigen land op poten zetten. Samen maken we al deze belangrijke nieuwe projecten mogelijk en samen zorgen we ervoor dat ze slagen. 

Kijk voor meer informatie over de projecten van de Hilti Foundation op www.hiltifoundation.org