Ons ontwikkelingsprogramma voor management-trainees

Hilti Outperformer: commerciële managementtrainees

Heb jij onlangs je masterdiploma behaald? Spreek je naast Nederlands vloeiend Engels en eventueel nog een taal? Zie je het helemaal zitten om te gaan werken in het buitenland? Ga jij voor een carrière bij het senior internationaal management? Dan is Hilti Outperformer de snelle carrièrestart die je zoekt.
 
Bij ons is er plaats voor drie verschillende soorten managementtrainees: commercieel, technisch en logistiek. We beginnen met meer informatie over commercieel:
 

 

Verantwoordelijkheid vanaf de allereerste dag

Hilti Outperformer is ons internationaal ontwikkelingsprogramma voor managementtrainees. In twee jaar tijd bereiden we je voor op een internationale, leidinggevende functie in het centrum van ons klantgerichte bedrijfsmodel. Je krijgt verantwoordelijkheid vanaf de allereerste dag waarbij alles snel gaat, en ja, alles is een uitdaging. Maar je wordt van dichtbij gecoacht en begeleid dus je staat er zeker niet alleen voor. Alles wat je doet is gericht op  geleidelijke uitbreiding van je ervaring. Je krijgt alle steun om dingen bij te leren, te groeien en om je eigen carrière vorm te geven. Je doet niet alleen enorm veel ervaring op, je maakt ook veel vrienden en haalt een diploma aan de gerenommeerde IMD Business School in het Zwitserse Lausanne.

WANNEER BEN JIJ PERFECT VOOR DIT PROGRAMMA?

• Je bent bijna of pas afgestudeerd en hebt een master of PhD behaald.

• Je hebt een technische opleiding of opleiding bedrijfsmanagement. Economische of politieke opleidingen of internationale studies komen ook in aanmerking, als je tenminste interesse hebt in onze sector.

• Je bent ambitieus en wilt een internationale carrière in het hoger management.

• Je hebt minstens drie maanden tot twee jaar doorgebracht in een professionele omgeving, bijvoorbeeld een stageplaats, een combinatie van werken en leren, of een eerste baan en bent nu op zoek naar een plek om beter te presteren en te groeien.

• Je hebt internationale ervaring opgedaan tijdens je werk of studie.

• Je bent meertalig: vloeiend Engels en daarnaast nog een of twee talen. Je hebt deze kennis nodig voor je werk in verschillende landen. 

• Je gedraagt je op een professionele en assertieve manier, nieuwsgierig en toegewijd.

• Je bent een flexibele teamplayer met goede communicatieve en sociale vaardigheden.

• Je denkt internationaal, staat open voor interculturele ervaringen en kansen om in het buitenland te werken.

Ons programma voor commerciële management-trainees

Hilti Outperformer is een tweejarig programma. Je werkt vanaf het eerste begin samen met collega's van over de hele wereld. Je maakt kennis met het senior management en wordt begeleid door je eigen mentor. Dit betekent dat je deelneemt aan vergaderingen met de directie en aan internationale besprekingen. Je krijgt diverse functies en leert alles over het vervullen van de eisen en wensen van onze klanten. Bovendien ben je betrokken bij een aantal prominente, bedrijfskritische opdrachten. Verder volg je een programma aan de IMD Business School in Zwitserland en neem je deel aan een belangrijk maatschappelijk project.

Ons commerciële programma is onderverdeeld in de volgende vier fasen:

• Eerst 12 maanden als accountmanager of field engineer in het land waar je solliciteert. Hier doe je praktijkervaring op en krijg je inzicht in het reilen en zeilen van ons bedrijf: onze klanten, producten, diensten en software.

• Dan 3 maanden op een operationeel project op het nationale hoofdkantoor. Je maakt deel uit van een projectteam in een niet-salesgeoriënteerde rol. Dit kan logistiek, HR, finance, marketing of technisch zijn.

• Vervolgens 6 maanden op een strategisch project op het regionale hoofdkantoor. Ook nu weer geldt dat het logistiek, HR, finance, marketing of technisch kan zijn, maar dan op strategisch niveau.

• Als laatste 3 maanden in een strategisch project buiten de regio. Dit geeft je internationaal perspectief, met andere werkculturen en andere uitdagingen. Had je eerst een volwassen markt, dan ga je nu naar een opkomende markt. Of omgekeerd.

Tijdens dit programma bereiden we je voor op een internationale leidinggevende carrière met de meest uiteenlopende cursussen en activiteiten:

• Je neemt deel aan het Leadership Development Program: een compleet leertraject aan de IMD Business School in Lausanne in Zwitserland. Bedoeld om je denken over Hilti en je rol als nieuwe leider te verbreden. Je volgt een aantal verschillende modules, zoals Strategy Thinking, Finance, Execution en Global Leadership. Dat kan op allerlei manieren zijn: online, klassikaal, ergens op locatie, soms individueel en soms in een groep. Achteraf krijg je een diploma van IMD.

• Je volgt onze opleiding bedrijfsmanagement: een individuele opleiding bij Hilti. De focus ligt op gedragsprofielen, persoonlijke sterktes, manieren van leidinggeven, communicatieve vaardigheden en presentatietools.  

• Je bent onderdeel van de Global Summit: 4 à 5 dagen op ons internationale hoofdkantoor in Liechtenstein. Hier gaat het over inzicht in de manier van werken van internationale bedrijfsonderdelen, op zich of samen, en soft skills als situational leadership, internationaal teamwork, netwerken en cultuur.

• Je houdt je bezig met een maatschappelijk project: 7 à 8 dagen in het teken van ‘building a better future’. Je neemt in de praktijk deel aan een project. Een voorbeeld is ons recente huisvestingsproject in Bosnië. Tussen het metselen door leer je hoe oorlog, hongersnood en natuurrampen grote gevolgen kunnen hebben voor mensen en bedrijven in de getroffen regio.

Tijdens het hele programma bespreek je je volgende functies en locaties met je sponsor en regionaal programmamanager. Op deze manier krijg je de best mogelijke 'exposure' en leer je het bedrijf van binnen en buiten kennen.

Hoe kun je solliciteren

Het sollicitatieproces kan per regio iets verschillen, maar het ziet er in grote lijnen zo uit:

• Klik hieronder op ‘Solliciteer nu’. Je gaat dan naar ons online-sollicitatiesysteem.

• Kies je programma: commercieel, technisch of logistiek.

• Kies een land. Je moet de taal van dat land vloeiend spreken en beschikken over een werkvergunning.

• Upload je cv met motivatiebrief (bij voorkeur als PDF-bestand).

• Vermeld ook eventuele referenties, zoals aanbevelingsbrieven van universiteiten, stages of werkervaring.

• Als wij denken dat jij geschikt bent voor het programma, dan nodigen we je uit voor een eerste gespreksronde met HR en een senior manager.

• Daarna word je uitgenodigd voor een ‘field ride’ om een dag uit het leven van een verkoopadviseur of field engineer van Hilti mee te maken.

• Als dit goed verloopt, nodigen we je uit op een regionaal assessment center.

• Je krijgt steeds duidelijke en eerlijke feedback. Je weet dus altijd hoe je ervoor staat.

• De eventuele begindatum van je programma hangt af van de regio en de beschikbaarheid.