Young potential program

Ben je pas (of bijna) afgestudeerd? Of ben je al even aan het werk, maar wil je liever een uitdagendere baan?

Bij Hilti kun je zeker je ei kwijt, van werken in het buitenland tot onderdeel worden van het management. Met sowieso de allerbeste collega’s en elke dag genoeg afwisseling. We horen graag van dynamische young professionals die bij ons high performing team willen komen werken. Wat krijg je ervoor terug? Een unieke werkcultuur waar je aangemoedigd wordt om dingen ter discussie te stellen en ideeën aan te dragen. Als dit op jouw lijf is geschreven, dan is Hilti wellicht het ideale startpunt voor jouw carrière.

Robbert van der Feltz van der Sloot, ​President Hilti Asia Pacific

Kansen in de hele sector

Wanneer je bij Hilti gaat werken, kom je in een team van mensen met verschillende opleidingen maar met dezelfde instelling. Wij leiden jou verder op voor een spannende en gevarieerde loopbaan.

 

De meeste pas afgestudeerden beginnen als accountmanager, omdat dat de beste en snelste manier is om te weten te komen hoe ons bedrijf werkt. Het is bovendien een geweldige plek om ons (en jezelf) te laten zien uit welk hout je gesneden bent.

 

Als jij continu sterk presteert, krijg je bij ons alle gelegenheid om je vaardigheden te ontwikkelen en je horizon te verbreden. Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, dan kun je je kennis gaan toepassen in een ander onderdeel van het bedrijf, misschien zelfs in een compleet ander land. Je volgende stap kan marketing of finance zijn, maar ook logistiek of onderzoek. Misschien ben jij de juiste man of vrouw voor ons senior management of voor een mooie technische functie. Welk pad je ook volgt, bij ons krijg je meteen veel verantwoordelijkheid, met daarbij de opleidingen en ondersteuning die je nodig hebt voor je verdere carrière.

We leiden je op, we dagen je uit en we belonen je

Qua opleiding en ontwikkeling is Hilti een unieke werkgever. We zien dat als de beloning die je krijgt voor je harde werken en goede resultaten.

Iedereen in ons team wordt persoonlijk gecoacht. En de deur staat altijd open als je hulp of advies nodig hebt. We hebben ook een heel grondig evaluatieproces, bij ons wordt iedereen jaarlijks gescreend aan de hand van een carrièretraject. Zo komen we te weten hoe we onze mensen kunnen laten groeien met nieuwe kansen en uitdagingen. Het is een manier om je skills uit te breiden, je ambitie te voeden en nieuwe deuren te openen.

 

Voor ons is het de gewoonste zaak van de wereld dat sommige van onze high performers van accountmanagement zijn overgestapt naar HR, of van finance in Hongkong naar marketing in Frankrijk.

 

Als je je maximaal inzet, goed samenwerkt en consequent goed presteert, kun je bij Hilti heel snel doorstoten naar een leidinggevende functie. Veel van onze accountmanagers gaan aan de slag in hun eerste managementfunctie wanneer ze tussen de 25 en bijna 30 zijn. En 80% van onze managementfuncties vullen wij in met interne kandidaten. Daaruit blijkt wel hoezeer wij onze mensen waarderen.