Ons ontwikkelingsprogramma voor management-trainees

Hilti Outperformer: technische management-trainees

Heb jij recent je masterdiploma behaald van een technische opleiding?

Spreek je vloeiend Engels en nog een taal?

Zie je het helemaal zitten om te gaan werken in het buitenland?

Heb je de drive voor en zin in een carrière bij het senior internationaal management?

Misschien is Hilti Outperformer dan de snelle carrièrestart die je zoekt.

Bij ons is er plaats voor drie verschillende soorten management-trainees: technisch, commercieel en logistiek. Deze pagina is bedoeld voor technische management-trainees.

 

Verantwoordelijkheid vanaf de allereerste dag

Hilti Outperformer is ons internationaal ontwikkelingsprogramma voor management-trainees. In twee jaar tijd bereiden we je voor op een internationale leidinggevende functie in het centrum van ons innovatieproces. Je krijgt verantwoordelijkheid vanaf de allereerste dag.

Maar je hoeft niet bang te zijn. Ja, alles gaat snel, en ja, alles is een uitdaging. Maar je wordt van dichtbij gecoacht en begeleid. De diverse internationale managementprojecten en het enorm belangrijke maatschappelijke project waaraan je deelneemt, zijn gericht op geleidelijke uitbreiding van je ervaring. Je krijgt alle steun om dingen bij te leren, te groeien en om je eigen carrière vorm te geven. Je doet niet alleen enorm veel ervaring op, je maakt ook veel vrienden en haalt een diploma aan de gerenommeerde IMD Business School in het Zwitserse Lausanne.

Waarom jij perfect bent voor het programma

• Je bent bijna of pas afgestudeerd en hebt een master of PhD behaald.

• Je hebt een technische opleiding voltooid. Dat kan werktuigbouwkunde of elektrotechniek zijn, civiele of industriële techniek, lucht- en ruimtevaart of materiaalwetenschappen.

• Je bent ambitieus en wilt een carrière bij het senior internationaal management.

• Je hebt minstens drie maanden tot twee jaar doorgebracht in een professionele omgeving, bijvoorbeeld een stageplaats, een combinatie van werken en leren, of door werkervaring op te doen. Of je bent net aan je carrière begonnen en bent nu op zoek naar een plek om beter te presteren en te groeien.

• Je hebt internationale ervaring opgedaan tijdens je werk of studie.

• Je bent meertalig: vloeiend Engels en daarnaast nog een of twee talen. Je hebt deze kennis nodig voor je werk in verschillende landen. 

• Je gedraagt je op een volwassen en assertieve manier, nieuwsgierig en toegewijd.

• Je bent een flexibele teamplayer met goede communicatieve en sociale vaardigheden.

• Je denkt internationaal, staat open voor interculturele ervaringen en kansen om in het buitenland te werken.

Ons programma voor technische management-trainees

Hilti Outperformer is een tweejarig programma. Je werkt van meet af aan samen met collega's van over de hele wereld. Je maakt kennis met het senior management en wordt begeleid door je eigen mentor. Dit betekent dat je deelneemt aan vergaderingen met de directie en aan internationale besprekingen. Jij bent immers onderdeel van het high-performing team. Je krijgt diverse functies, je leert alles over het vervullen van de eisen en wensen van onze klanten en je bent betrokken bij een aantal prominente, bedrijfskritische opdrachten. Verder volg je een programma aan de IMD Business School in Zwitserland en neem je deel aan een belangrijk maatschappelijk project.

Ons technische programma is onderverdeeld in de volgende drie fasen:

• 15 tot 18 maanden op de innovatie- en development-afdeling van een van onze bedrijfsonderdelen, productievestigingen of R&D-centra. Hiervoor ga je naar ons hoofdkantoor in Liechtenstein of naar Duitsland of Oostenrijk. Je doet praktijkervaring op met het aansturen van een ontwikkelproject. Het kan zijn dat je je eigen product ontwikkelt of dat je in een groter ontwikkelteam team zit. Of je wordt Quality of Lean Manager in een productieomgeving.

• 3 tot 6 maanden in een strategisch project op ons hoofdkantoor in Liechtenstein. Je maakt deel uit van een projectteam in een niet-technische rol. Dit kan logistiek, HR, finance of marketing zijn.

• 3 maanden in een strategisch project buiten de regio. Ook nu weer geldt dat het logistiek, HR, finance of marketing kan zijn, maar dan vanuit internationaal perspectief, met verschillende werkculturen en uitdagingen wat markt betreft. Had je eerst een volwassen markt, dan ga je nu naar een opkomende markt, en omgekeerd.

 

Tijdens dit programma bereiden we je voor op een internationale leidinggevende carrière met de meest uiteenlopende cursussen en activiteiten:

• Leadership Development Program: een compleet leertraject aan de IMD Business School in Lausanne in Zwitserland, bedoeld om je denken over Hilti en je rol als nieuwe leider te verbreden. Je volgt een aantal verschillende modules, zoals Strategy Thinking, Finance, Execution en Global Leadership, ofwel online, ofwel klassikaal ofwel ergens op locatie, soms individueel, soms in een groep. Achteraf krijg je een diploma van IMD.

• Opleiding bedrijfsmanagement: een individuele opleiding bij Hilti. De focus ligt op gedragsprofielen, persoonlijke sterktes, manieren van leidinggeven, communicatieve vaardigheden en presentatietools.  

• Global Summit: 4 à 5 dagen op ons internationaal hoofdkantoor in Liechtenstein. Inzicht in de manier van werken van internationale bedrijfsonderdelen, op zich of samen, en soft skills als situational leadership, internationaal teamwork, netwerken en cultuur.

• Maatschappelijk project: 7 à 8 dagen in het teken van ‘building a better future’. Je neemt in de praktijk deel aan een maatschappelijk project, zoals ons recente huisvestingsproject in Bosnië. Tussen het metselen door leer je hoe oorlog, hongersnood en natuurrampen grote gevolgen kunnen hebben voor mensen en bedrijven in de getroffen regio.

Tijdens het hele programma bespreek je je volgende functies en locaties met je sponsor en regionaal programmamanager. Op deze manier krijg je de best mogelijke 'exposure' en leer je het bedrijf van binnen en buiten kennen.

Hoe kun je solliciteren

Het sollicitatieproces kan per regio iets verschillen, maar het ziet er in grote lijnen zo uit:

• Klik hieronder op ‘Solliciteer nu’. Je gaat dan naar ons online-sollicitatiesysteem.

• Kies je programma: technisch, commercieel of logistiek.

• Kies een land. Je moet de taal van dat land vloeiend spreken en beschikken over een werkvergunning.

• Upload je cv met motivatiebrief (bij voorkeur als PDF-bestand).

• Vermeld ook eventuele referenties, zoals aanbevelingsbrieven van universiteiten, stages of werkervaring.

• Als wij denken dat jij geschikt bent voor het programma, dan nodigen we je uit voor een eerste gespreksronde met HR en een senior manager.

• Als dit goed verloopt, nodigen we je uit op een regionaal assessment center.

• Je krijgt steeds duidelijke en eerlijke feedback. Je weet dus altijd hoe je ervoor staat.

• De eventuele begindatum van je programma hangt af van de regio en de beschikbaarheid.