WERKEN IN FINANCE

Een levendige en snel evoluerende werkomgeving met een prestatiegericht team, spannende projecten en verantwoordelijkheden die nergens anders te vinden zijn. Als dit opwindend klinkt, is onze financiële afdeling misschien wel de juiste plek voor jou.    
 
Onze financiële gemeenschap bestaat uit 1.200 teamleden wereldwijd. We hebben acht Shared Service Centers, die zorgen voor 80 entiteiten over de hele wereld. Door de manier waarop onze financiële afdeling is georganiseerd, krijg je de kans om te werken in een wereldwijde, regionale of lokale rol. Als onderdeel van een marktorganisatie, bedrijfsfunctie of business unit zul je veel meer invloed hebben dan "alleen maar" financiën.

 

Door het stimuleren van innovatie door middel van cross-functionele en internationale projecten, hanteren we een adviserende benadering van andere functies en zorgen we ervoor dat we betrokken zijn bij de beslissingen die invloed hebben op onze prestaties. Onze mensen worden systematisch ontwikkeld tot bestaande of nieuwe functies en we zijn er trots op dat we 77% van onze open managementfuncties intern invullen. Binnen ons team kun je een Finance Business Partner zijn (dat noemen we onze CFO's), een tool-service Controller of werken in een Shared Service Center. Als je net afgestudeerd bent met een universiteitsdiploma, kun je bij ons aan de slag als Finance Outperformer trainee: er zijn tal van mogelijkheden.

LAAT JE NIEUWSGIERIGHEID JE CARRIÈRE VORMGEVEN

De financiële afdeling biedt een breed spectrum aan rollen, elk met spannende facetten en veel mogelijkheden om verder te ontwikkelen. 

Hieronder zie je een selectie van onze meest voorkomende sleutelrollen, meestal opgesplitst in de gebieden Controlling & Financial Planning en Accounting & Process Management. Als teamleider of hoofd financiën ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je team, lever je bedrijfskritisch advies en strategische ondersteuning terwijl je ook operationele taken uitvoert. 

 

Wij geloven in het uitbouwen van jouw talenten, wanneer je kijkt naar de volgende mogelijke stap in je carrière bij ons. Elk carrièrepad is uniek. Laat je inspireren!

Dit is slechts één van de vele voorbeelden van hoe gevarieerd een carrièrepad bij ons kan zijn. Er zijn geen grenzen aan je ontwikkeling: We zien vaak mensen die beginnen in een Accountantsrol en vervolgens doorstromen naar een Controlling & Financial Planning rol, soms zelfs vanuit de financiële wereld naar een andere afdeling. Laat jouw nieuwsgierigheid jouw carrière vormgeven! 

HET AANSTUREN VAN RESULTATEN EN HET ONTWIKKELEN VAN EEN STERK TEAM

Martina Giot, hoofd financiën van de regio Midden-Oosten, Turkije en Afrika, vertelt over haar doelstellingen, wereldwijde werkmogelijkheden, successen en uitdagingen tijdens haar cross-functionele carrière.

Pascal-Olivier Haussmann, Head of Group Controlling, praat over het feit dat hij intrapreneur is bij Hilti en over zijn traject van één meer operationele rrollen naar een zeer strategisch georiënteerde wereldwijde functie. 

 

JOUW ROL IN HET BEPALEN VAN DE TOEKOMST VAN FINANCIËN

Lever uitstekende resultaten en ondersteun ons bij alle initiatieven die we nemen: met inzet, passie en de juiste combinatie van functionele vaardigheden geeft u vorm aan de toekomst van financiën. Er is een grote verscheidenheid aan rollen die u kunt vervullen, die allemaal verschillende competenties vereisen. Hieronder vind je een kleine selectie die in meer detail beschreven wordt.

 

FINANCE BUSINESS PARTNER (CFO)

 • Als strategisch leider levert u financiële resultaten op die zakelijke prioriteiten aansturen en ben je verantwoordelijk voor het gehele performance management en investeringsproces van de marktorganisatie.
 • Als hoofd financiën voor de markt en als onderdeel van het Executive Management Team van de organisatie, heb je een integrale rol in het ontwerp en de implementatie van de bedrijfsstrategie voor de entiteit. De meeste Finance Business Partners leiden een markt- of verkooporganisatie, maar je kunt ook een business unit of een fabriek leiden..
 • Je leidt vanuit een commercieel en holistisch bedrijfsperspectief en je beïnvloedt, traint, ontwikkelt en ondersteunt alle leiders en teamleden om de bedrijfsprestaties te garanderen die nodig zijn om onze strategie van waardecreatie te realiseren.

CONTROLLER / ANALiST FP&A

 • Terwijl je onze bedrijfsleiders ondersteunt bij het vormgeven en uitvoeren van de performance management cyclus, ontwikkel en beheers je ook een breed scala aan financiële analyses, gericht op zakelijke trends en de evaluatie van prestaties, projecties en rapporten.
 • Als Profit & Loss kampioen breng je transparantie in de waardecreatie van de verschillende functies en toon je inzicht door middel van financiële analysetechnieken, tools en -concepten.
 • Je hebt een ondernemende & strategische mindset, met de drive om het verschil te maken.
 

KREDIETANALIST

 • Door te werken aan alle Credit & Incasso-activiteiten, zorg je voor volledige naleving van het bedrijfs- en lokale kredietbeleid. 
 • Je draagt actief bij aan de vermindering van de Daily Sales Outstanding (DSO) en de ouderdomsvorderingen (AR).
 • Binnen jouw werkgebied ben je eigenaar en beheerder van zowel de kritische incasso-activiteiten als het hele proces van kredietrisicobeoordeling van klanten. 

BOEKHOUDER

 • You work either in a General Ledger, Order to Cash or Purchase to Pay function, influence and collaborate with finance and non-finance stakeholders.
 • Met je functionele expertise en kennis over ERP (Enterprise resource planning) systemen en tools, beheer je een deel van de operationele processen, inclusief maandelijkse en jaarlijkse afsluitingen.
 • YJe controleert en houdt de balans bij, begrijpt KPI's (key performance indicators) en weet hoe je verbeteringen voor accounting services & processen kunt afleiden.
 • Je bent de contactpersoon voor inkomende verzoeken van interne en externe auditors.

FINANCE OUTPERFORMER TRAINEE

 • Met het oog op een wereldwijde leiderschapscarrière krijg je een goed inzicht in de verschillende functionele gebieden van finance en de blootstelling aan hoger management/hoger leidingegevend personeel.
 • Op basis van jouw verkoopservaring in het eerste jaar van het programma, zal je kritische commerciële kennis opdoen door middel van een goed begrip van ons bedrijfsmodel.
 • Door je uiteenlopende ervaringen in de eerste twee jaar zul je je stakeholders weten te betrekken en leidinggeven met een holistische bedrijfservaring.
 • Je bent enthousiast om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals een Social Responsibility-project en aanvullende trainingsprogramma's bij één van de topuniversiteiten wereldwijd.
 

Ons Global Management Development Program is het startpunt voor degenen die klaar zijn om uit hun comfortzone te stappen: het plaatst je in het centrum van ons klantgericht bedrijfsmodel en geeft je de volledige verantwoordelijkheid vanaf de eerste dag. Je krijgt coaching en mentoring van je CFO terwijl je je ervaring verbreedt door middel van een reeks internationale managementprojecten in de financiële sector. Je leert, groeit en geeft vorm aan je eigen financiële carrière, terwijl je onderweg een groot netwerk van gelijkgestemde professionals opbouwt.

"Zowel persoonlijk als professioneel waardeer ik de diversiteit van verschillende culturen - het kunnen reizen en werken met mensen over de hele wereld. Het Finance Outperformer-programma heeft me beide mogelijkheden geboden, en nog veel meer."
- Ryan, Global Finance Trainee

 

FINANCE ACADEMY

Onze verwachtingen zijn hoog en we zullen er alles aan doen om je te helpen jouw potentieel te koesteren en je best te verwezenlijken.

We zijn erg trots op onze eigen Hilti Finance Academy, die functiespecifieke leerprogramma's aanbiedt die je onboarding ervaring ondersteunen en je helpen bij je verdere ontwikkeling. Naast onze leerprincipes van het centraal stellen van de leerling, ervaringsgerichtheid, just-in-time leren en flexibiliteit van het leren, legt de Finance Academy een grote nadruk op peer-to-peer leren: onze leermaterialen worden gecreëerd door collega's die in dezelfde rol presteren als jij.

 

Via onze leerprogramma's krijg je toegang tot een netwerk van gelijkgstemden waarvan je kunt leren en waarmee je ervaringen kunt delen. Iedereen in ons financiële team heeft een individueel ontwikkelingsplan met sterke punten en ontwikkelingsgebieden om aan te werken. Op deze manier ondersteunen we je ontwikkeling binnen je huidige rol, of als je een doelrol in gedachten hebt waarvoor we denken dat je geschikt bent, je traject om daar te komen.

"Veel hooggeplaatste mensen hebben veel tijd geïnvesteerd in ons FBP-traject, in onze verbetering en opleiding. Het is geweldig om te zien dat de waarden hier daadwerkelijk aanwezig zijn en dat Hilti onze ontwikkeling echt waardeert."
Can Turkseven, Finance Business Partner, Turkije